Джобни грейки

Джобни грейки

Фирма ЛАНДМАРК ООД е официален вносител на джобни грейки от Hakkin Warmers – Japan за България.

Всяка джобна грейка PEACOCK, за разлика от повечето химически грейки, е за многократна употреба при правилна експлоатация.

Джобната грейка, наричана още “уормър” (от pocket warmer), работи чрез платинен катализатор, който не замърсява въздуха.
Отделя горещ въздух през отвори с формата на “пеперуда”, в следствие на химична реакция наречена “платинена катализа” или каталитично горене.
Дюзата от платинен катализатор и стъклени нишки гарантира бързото и лесно запалване.

Грейката отдава постоянна топлина за целия ден само с едно зареждане с гориво.
За пълното зареждане на резервоара е необходимо два пъти да напълните дозатора до горната граница. Две пълни деления = 25 ml гориво.

Предлаганите джобни грейки са в два различни размера:

Стандартна джобна грейка

68 х101 х 15 мм. Продължителност на отдаване на топлина, при пълен резервоар, без да се прекъсва процеса на горене: 24 часа 

Малка / детска джобна грейка

51 х 80 х 10 мм. Продължителност на отдаване на топлина, при пълен резервоар, без да се прекъсва процеса на горене: 8 часа 

Всяка грейка е отделно окомплектована. Всеки комплект съдържа джобна грейка, дозатор за гориво, торбичка от памучно кадифе и наръчник с инструкции.

Може да се използва дори и в крайно студени места при -40С. Произвежда приблизително 5 пъти повече топлина в сравнение с други аналози на пазара.

 Сравнение на температурните характеристики на джобни грейки Peacock, измерени при 10°C спрямо други аналози.

 

Инструкции за ползване:

Как става зареждането?
Горивото за зареждането на грейката е бензин /не бензол/ на Zippo, Clipper, Ronson.

 • Отворете перфорирания капак и отстранете дюзата
 • Поставете долната част на дозатора в отвора на горивния резервоар на грейката. След това налейте горивото до желаната отметка.
 • Завъртете дозатора на 90 градуса, за да се улесни вливането на горивото.
 • Отстранете дозатора, след вливането на горивото. Обърнете резервоара с отвора надолу и го стиснете леко с пръстите 2-3 пъти, за да излезе излишното гориво.
 •  Внимателно поставете дюзата в предишното и положение.
Как се запалва?
 • Поднесете огън към дюзата с кибрит, запалка или запалена цигара за 3-4 секунди.
 • Върху всеки капак отстрани има жълт индикатор, чрез който може лесно да проверите, дали вече протича процеса на топлоотделянето.
  Поставете и задръжте индикатора в допир с дюзата за около 10-на секунди, за да сте сигурни в запалването. Дюзата със сигурност е запалена, ако цветът на индикатора се промени от жълт в червен.
 • Поставете отново капака.
 • Поставете грейката в торбичката. В следствие на отдаваната топлина грейката започва да пари.
Как да спрете горенето?
В случай, че желаете да спрете топлоотдаването, просто отделете внимателно дюзата от тялото за няколко минути, с цел да спрете горенето.

ВниманиеНе човъркайте съдържанието на дюзата с остри предмети, тъй като съществува риск да я повредите безвъзвратно.

Джобната грейка е идеална за зимни спортове и работа на открито. Подходяща е, както за скиори, така и за ловци, риболовци, голф играчи, моряци, докери, железничари и други работещи на открито.

Препоръчва се за ползване също при грипни простуди, невралгия, ревматизъм, лумбаго, но е желателно преди употреба с такава цел да се консултирате с Вашия лекар!